Rosemary Chicken Grill



Bagi yang tak suka makan lamb, boleh la cuba rosemary chicken grill ...

ROSEMARY CHICKEN GRILL

Bahan-bahan:
Seekor ayam dibelah 4 @ 8
1 tangkai daun rosemary
1 biji lemon
Garam halus secukup rasa
Serbuk lada hitam
Mentega

Bahan kisar:
5 ulas bawang putih
1 inci halia


Cara Penyediaan:
1. Gaulkan ayam yang telah dibersihkan dengan garam halus, bahan2 kisar dan serbuk lada hitam.
2. Perapkan ayam selama 2 - 3 jam dalam peti sejuk.
3. Sapukan periuk pemanggang dengan mentega hingga rata.
4. Masukkan ayam yang telah diperap. Perahkan lemon ke atas ayam. Taburkan daun rosemary.
5. Alih-alihkan ayam bagi memastikan ayam masak keseluruhannya.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan